19:00

MF Pelister

Referat: AIF Barrikaden - MF Pelister

Startelva: Mikael - Henke - Alfons, Martin, Alex, Adam - Maksym, Joel, Linus, Jimmy - Anders

Avbytare var Amine som kom in efter en dryg halvtimme som vänster yttermittfältare, en position han spelade i resten av matchen, Jamal som kom in som innermittfältare 4 min in på andra halvlek och spelade där matchen ut, Osama som spelade sista knappa halvtimmen som innermittfältare och Naim som inte spelade alls.

Det som nog kommer att bli det mest bestående minnet av matchen - och då inte bara för den inblandade själv - är Joels otäcka knä- och axelskada bara några minuter in på andra halvlek som krävde ambulanstransport till sjukhuset, en transport som lät vänta på sig så länge att matchen nätt och jämnt hann avslutas innan mörkret skulle ha omöjliggjort fortsatt spel. Lite sämre väder och matchen hade fått brytas.

Detta ska alls inte tolkas som att matchen var dålig. Vi mötte en motståndare som trots tabellplaceringen av flera av våra spelare ansåg vara ett av de bästa, ja i vissa fall t.o.m. det allra bästa, lag vi mött i årets serie och med tanke på att matchen som helhet var ganska jämn så var det alltså två bra lag som möttes även om man långa stunder tog ut varann vilket säkert gjorde matchen något mindre publikvänlig.

Pelister förde också spelet i första halvlek, de hade ett väldigt stort bollinnehav. De skapade dock inga målchanser att tala om men det gjorde inte heller vi.

Efter det långa spelavbrottet i andra halvlek som var jämn spelmässigt började det bli lite öppnare spel vilket ledde till ett antal klara chanser. I den 66:e min tog vi ledningen med 1-0 på en kontring. Det var Amine som fick på ett bra skott från halvdistans efter en nickskarv från Anders. Bara någon minut efteråt hade Pelister ett långskott i ribban. Därefter hade vi ett jätteläge att punktera matchen men skottet mot tomt mål men lite dålig vinkel gick över. I den 72:a min kvitterade Pelister.

Nu gick båda lagen för seger. Själva bytte vi från 1-4-4-1 till 4-4-2 och flyttade upp Henke på topp bredvid Anders på topp. Det närmsta något av lagen kom ett segermål var ett stolpskott från Pelister. Själva hade vi på slutet en del halvchanser men ingen riktigt het.

Statistik saknas dessvärre också denna gång.